Contact met uw bond
033-4962722


Als het gaat om ongevallen …

Recentelijk werden wij geconfronteerd met een reservist van CLAS die momenteel op basis van een IIR (Individuele inzet reservisten) gedurende langere tijd 4 dagen in de week wordt ingezet. Websize Reserve 13 MechBrig 5

Bij werkzaamheden (verhitting) aan een Bushmaster werd hij vol in de borst geraakt door een niet verschoten losse flodder die tot ontbranding was gekomen. Als de losse flodder iets meer naar links terecht was gekomen had het deze reservist in zijn hart kunnen treffen. Met alle gevolgen van dien. Gelukkig gebeurde dit niet.

Rapport Inspectie SZW
Onze eerste conclusie naar aanleiding van dit ongeval is dat CLAS schromelijk tekort is geschoten bij controlefuncties op ongerechtigheden aan dit voertuig bij binnenkomst. Dit had nooit mogen gebeuren. Er is hier door de Inspectie SZW (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)
[1] ook al een rapport over opgesteld. Dit alles zal uiteraard gevolgen hebben voor CLAS.

De reservist is naar het ziekenhuis gebracht en aldaar verzorgd. Momenteel bevindt de betrokkene zich ziek thuis.

Naar aanleiding van dit voorval meldde de reservist zich bij de ACOM. Hierop gewezen door een collega-reservist die al eerder goede berichten over ons had vernomen. Met name over onze (rechtspositie-)kennis en begeleiding van reservisten.

Uiteraard, ook al was hij toen nog geen bij ons, hebben wij kennisgenomen van zijn ongeval en hem bijgestaan in het verdere proces. Zoals helaas wel meer voorkomt bij CLAS waren niet alle processen gelopen zoals ze had moeten lopen. Het grootste probleem is niet alleen dat er te weinig contact was met deze reservist, maar ook dat men hem niet juridisch kon ondersteunen. Kennis van de regelgeving was absoluut onvoldoende. Dit is een probleem dat wij als ACOM constant bemerken bij problematiek met reservisten. In deze tijd waarin volop wordt gesproken over de adaptieve krijgsmacht. Zeker ook in het licht dat overal reservisten worden ingezet bij CLAS om de gaten in de organisatie te dichten. Dit alles is te gek voor woorden!

Websize Reserve Reservisten opgeroepen 09 18 2Gebrek aan kennis rechtspositie
Wat ook nog meespeelt bij deze reservist, en eigenlijk bij nog veel meer reservisten bij CLAS, is dat hij slechts 32 uur per week mag werken (4 daagse werkweek) op grond van zijn IIR. Bij alle andere OPCO’s kan gewoon een volledige week gewerkt worden. Waarom wijkt CLAS hiervan af? Vanuit de cultuur is hierover niets te vinden. Wel wordt vanuit het krijgsmachtdeel gesteld dat de 5e dag moet worden vrijgehouden voor taken/werkzaamheden bij het eigen onderdeel. Laten nu net die taken/werkzaamheden meestal in de avonduren c.q. in het weekend plaatsvinden. In het geval van de betrokken reservist geldt dat hij de werkzaamheden die hij de 5e dag overdag uitvoert per week dient te declareren bij de NATRES via een appellijst: het zgn. formulier DFE 313.

Deze reservist kan helaas niet anders dan op deze dag zijn uren te declareren. Het gevolg is nu dat hij, zoals de werkafspraak in zijn IIR voorschrijft, wel de vierdaagse werkweek totaal 32 uur krijgt uitbetaald als ziektegeld. Maar dat geldt niet voor de 5e dag die hij werkt voor CLAS via appellijsten. Nu zijn er wel degelijk mogelijkheden om die 5e dag toch uitbetaald te krijgen maar die zijn deze reservist niet medegedeeld omdat men ze niet kent. Wederom een duidelijk geval van gebrek aan kennis bij CLAS aangaande de rechtspositie.

Organisatie niet op orde
In het onderhavige hebben wij de betrokkene gelukkig kunnen wijzen op de mogelijkheden die voor hem gunstig kunnen uitpakken. Wij blijven hem ondersteunen en hij is intussen lid geworden van onze bond.

Dit geval leert ons wederom dat de organisatie waarbinnen reservisten moeten werken en verkeren bij CLAS absoluut niet op orde is. Zowel het ondersteuningsaspect als Websize Natres oefeninghet financiële aspect is onvoldoende. Wat is het eindresultaat hiervan als er een nog groter beroep wordt gedaan op reservisten?

Zodra er in Den Haag eindelijk eens wordt gesproken over (rechtspositie) reservisten gaan wij ons uiterste best doen om eindelijk alle onvolkomenheden rondom reservisten te bespreken en te zorgen voor adequate oplossingen.

Heeft u dergelijke onvolkomenheden ondervonden neem contact met de ACOM! E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wij zijn er voor U!

 


[1] De Inspectie SZW van het Nederlandse Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is op 1 januari 2012 ontstaan door samenvoeging van de Arbeidsinspectie, de Inspectie Werk en Inkomen en de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst.