Contact met uw bond
033-4962722


Heden, 24 november 2017, is er in het Sectoroverleg Defensie het op 12 oktober bereikte onderhandelaarsresultaat arbeidsvoorwaarden omgezet in een akkoord. Hoewel er zeker kritische kanttekeningen zijn hebben alle vier de centrales in het overleg aangegeven dat de desbetreffende achterbannen met overgrote meerderheid achter het resultaat staan.

Dit betekent uiteraard dat er na een zeer lange tijd weer een akkoord ligt voor de medewerkers van defensie en naar wij hopen zal dit bijdragen aan het ombuigen van de negatieve spiraal waar Defensie zich in bevindt. Uiteraard zal er ook moeten worden doorgepakt in de komende tijd. De komende maand komen de salarismutaties van 2017 bij het salaris, maar dan zijn we er nog niet. Er zal tastbaar moeten worden wat er daadwerkelijk gaat gebeuren. De afspraken moeten worden uitgewerkt en bekend gemaakt, maar bovenal moeten we doorpakken naar 1 oktober 2018.

Het doel is immers om voor die datum met een nieuw resultaat te komen waarin onder andere het nieuwe pensioenstelsel en de aanpassingen in het loongebouw uitgewerkt zijn.

 

Voor het arbeidsvoorwaardenresultaat/akkoord klikt u hier.

Voor de gesproken tekst door uw overlegvertegenwoordiger klik hier.