Contact met uw bond
033-4962722


 

Update: Er bereiken ons steeds meer signalen van betrokken leden dat een en ander niet klopt met de betaling van toelagen en/of vergoedingen aangaande deze noodhulp. Wij verzoeken leden die hiermee te maken hebben, en dat nog niet gedaan hebben, de ACOM (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te informeren en aan te geven wat er niet zou kloppen. Daarnaast kunnen wij u informeren dat dit onderwerp geagendeerd is voor het overleg van de Werkgroep AFR van dinsdag 30 januari a.s. Wordt vervolgd!

 

Na interventie van de ACOM

Websize Mariniers houden toezicht op SXMIn het vorige nummer van ACOM Journaal maar ook hier op onze website hebben wij aandacht besteed aan de noodhulpverlening door militaire op de Bovenwindse Eilanden na de orkanen Irma en Maria. 

Het ging met name over de wijze waarop de werkgever Defensie meende een en ander rechtspositioneel te moeten vergelden. Namelijk via een vergoeding voor meerdaagse activiteiten volgens de Regeling VROB.

Nu wel het juiste potje
Inmiddels heeft de interventie van de ACOM ertoe geleid, dat de vergoedingen qua niveau alsnog uit het juiste potje komen, te weten dat van de Regeling voorzieningen en humanitaire operaties (VVHO)

Militairen die binnen het operatiegebied worden ingezet in het kader van deze noodhulpoperatie hebben aanspraak op zowel de belaste als de onbelaste component van de VVHO. Bij inzet langer dan 30 dagen is de Regeling dubbeltelling pensioengeldige tijd van toepassing. De veteranenstatus is niet van toepassing. 

De betreffende vergoeding op basis van de Regeling VVHO dient naar onze mening ook te worden verstrekt aan diegenen, die deel uitmaken van de betreffende missie zonder dat zij in het rampgebied zelf verblijf hebben gehouden. De ACOM zal de werkgever in het Georganiseerd Overleg hierover nog nader bevragen.

Update: Er bereiken ons steeds meer signalen van betrokken leden dat een en ander niet klopt met de betaling van toelagen en/of vergoedingen aangaande deze noodhulp. Wij verzoeken leden die hiermee te maken hebben, en dat nog niet gedaan hebben, de ACOM (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) te informeren en aan te geven wat er niet zou kloppen. Daarnaast kunnen wij u informeren dat dit onderwerp geagendeerd is voor het overleg van de Werkgroep AFR van dinsdag 30 januari a.s.

Wordt vervolgd!