Contact met uw bond
033-4962722


De jaarlijkse Nationale Militaire Dodenherdenking vindt op 4 mei plaats op het Militaire ereveld Grebbeberg in Rhenen. Op de Grebbeberg herdenkt deWebsize Monument Militair Ereveld Grebbeberg krijgsmacht de militairen die sinds 10 mei 1940 waar ook ter wereld voor het Koninkrijk der Nederlanden zijn gevallen, dan wel zijn omgekomen bij de uitvoering van de militaire dienst.

De herdenking zal worden bijgewoond door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet, professor mr. Pieter van Vollenhoven en Zijne Hoogheid Prins Pieter-Christiaan.

Gastheer bij de herdenkingsplechtigheid in Rhenen is Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten, generaal-majoor Kees Matthijssen. Aan de ceremonie op het ereveld gaat een stille tocht vooraf. Vanaf hotel 't Paviljoen aan de Grebbeweg lopen de genodigde autoriteiten en afgevaardigden van onder meer de militaire vakbonden naar het Militair ereveld.

De tocht wordt begeleid door de Koninklijke Marechaussee en politie en begint om 19.10 uur. De erewachtposten bij het monument worden in eerste instantie bemand door militairen gestoken in een uniform uit 1939.
De wisseling van de erewacht door 11 Infanteriebataljon uit Schaarsbergen en 45 Pantserinfanteriebataljon uit Havelte vindt plaats om 19.00 uur.

(Bron: Veenendaalse Krant)